Patanjali Yoga Sutra’s – De Ayurveda Opleiding!

Het 8 voudig pad. Patanjali wordt ook wel beschouwd als de ‘vader’ van Yoga en werd de kennis omtrent ware aard en wezen van de mens mondeling doorgegeven

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Patanjali Yoga Sutra’s; Free Your True Self, Transform Your Life

Het achtvoudig pad van Patanjal – Yoga
Patanjali wordt ook wel beschouwd als de ‘vader’ van Yoga en werd de kennis omtrent ware aard en wezen van de mens mondeling doorgegeven. Pas later zijn de lessen van Patanjali op schrift gesteld. Dit gebeurde in korte teksten, Sutras genaamd. De Sutras zijn een verhandeling over de verschillende stappen die je als Yogabeoefenaar doorloopt. Hatha-yoga, het beoefenen van lichamelijke oefeningen is maar een klein onderdeel van wat Yoga is. Patanjali beschrijft Yoga als volgt: ‘Yoga is het moment waarop de beweging van de gedachte stopt’ (Yoga citta vritti nirodhah). Dat is Yoga en het uiteindelijke doel van Yogabeoefening. Het belangrijkste is dat Yoga de mens verlost van zijn lijden. De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest.
Het Yogapad is niet eenvoudig om te gaan, omdat wij de eenvoud verloren zijn. Wij eten niet meer eenvoudig, we wonen niet meer eenvoudig dus ons hele leven is niet meer eenvoudig. En juist eenvoud is de weg.
Het pad van Pajanjali bestaat uit acht opklimmende stappen/treden. Het is niet zo dat je stap voor stap de treden betreedt maar iedere stap is een mengeling van al deze stappen in één. Het beginsel is wel stap één, met een mengeling van al het andere en de hoogste (minst eenvoudige) stap is stap acht, met wat mengeling van de andere stappen.

  1. Yama
  2. Nyama
  3. Asana
  4. Pranayama
  5. PRATYAHARA
  6. DHARANA
  7. DHYANA
  8. SAMADHI

Docenten Yoga

Wendy Compeer
Yoga

Uta Bisseswar
Yoga

Carmen Lai
Yoga

Lesrooster Yoga

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?