Wil je omscholen of bijscholen? Vraag dan subsidie aan bij STAP

Dravya Guna – De Ayurveda Opleiding!

Dravyaguna is een integraal deel van het Ayurvedisch medicijnensysteem. Dravya verwijst naar delen van het universum en guna duidt op eigenschap. Iets wordt alleen Dravya genoemd als het sommige uitwerkingen heeft en sommige specifieke kenmerken.

Al 10 jaar

Erkende HBO Opleiding

Kleine klassen

Veel persoonlijk contact

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Dravya Guna; Free Your True Self, Transform Your Life

De studie van de Dravyaguna wordt op de volgende parameters gebaseerd:

  1. Dravya/ de substantie
  2. Guna/ het kenmerk
  3. Rasa/ de smaak
  4. Vipaka/ het effect na de digestie
  5. Virya/ de potentie
  6. Prabhava/ het speciale effect
  7. Deze worden als essentieel beschreven om te voldoen aan de selectie en formulering van Ayurvedische medicijnen. Ayurvedische formuleringen worden gebaseerd op medicinale planten, mineralen, dieren, gif of bron van de zee in moderne terminologie. Dravyaguna kan worden vergeleken met Materia Madica en farmacognosie (Farmacognosie is de studie naar geneesmiddelen van natuurlijke herkomst).

Guna (kenmerken)
De definitie is ‘de reden om te kiezen’, oftewel: de reden waarom we een bepaald soort voedsel, medicijn of welk materiaal dan ook kiezen, dat wordt Guna genoemd. Als iemand bijvoorbeeld af wil vallen, zal men scherpe en bittere kruiden/voedsel kiezen. Daarom zijn deze smaken de Guna die verantwoordelijk is voor de selectie van een bepaalde actie/ effect. Guna kan nooit bestaan zonder een drager van het materiaal. Guna parameter is een belangrijk onderwerp. Deze parameter vertegenwoordigt de specificatie van een kruid. Ayurveda heeft 41 kwaliteiten beschreven. Guna parameter vertegenwoordigt fysieke, chemische en fysiologische kwaliteiten van kruiden en voedsel.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?

Sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like)

Dravya Guna: De Ayurvedische Farmacologie

Dravya Guna: Ayurvedische Farmacologie voor Natuurlijke Genezing

Dravya Guna, het hart van de Ayurvedische farmacologie, is een uniek en krachtig systeem dat de genezende krachten van de natuur benut om uw gezondheid en welzijn te bevorderen. Ontdek nuttige, uiterst specifieke en unieke inzichten over Dravya Guna en ervaar de urgentie om de gratis open dag bij Ayuryoga Nederland te bezoeken.

Dravya Guna omvat de studie van medicinale planten, mineralen en dierlijke producten die worden gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het richt zich op het begrijpen van hun eigenschappen, werking en therapeutische toepassingen. Kennis van Dravya Guna kan u helpen bij het kiezen van de juiste remedies voor uw gezondheidsproblemen en het ondersteunen van uw algehele welzijn.

Dravya Guna classificeert geneeskrachtige stoffen op basis van hun eigenschappen (guna), werking (karma) en therapeutische werking (prabhava). Dit stelt beoefenaars in staat om specifieke remedies te selecteren die zijn afgestemd op de unieke behoeften van elk individu, rekening houdend met hun dosha’s en gezondheidstoestand. Het stelt u in staat om een persoonlijk en doeltreffend behandelplan op te stellen voor optimale genezing en preventie.

Dravya Guna onderscheidt zich van westerse farmacologie door zijn holistische benadering en het gebruik van natuurlijke ingrediënten. In plaats van zich te concentreren op geïsoleerde actieve bestanddelen, erkent Dravya Guna de synergie tussen de verschillende componenten van geneeskrachtige stoffen en hun effect op het lichaam en de geest als geheel. Deze benadering biedt een veilig en effectief alternatief voor synthetische medicijnen en ondersteunt een natuurlijke, evenwichtige genezing.

De gratis open dag bij Ayuryoga Nederland is de ideale gelegenheid om meer te weten te komen over Dravya Guna en hoe het kan bijdragen aan uw gezondheid en welzijn. Tijdens deze informatieve en inspirerende dag krijgt u inzicht in de basisprincipes van Dravya Guna en leert u hoe u deze kennis in uw dagelijkse leven kunt toepassen. Wacht niet langer en schrijf u nu in voor de open dag om te beginnen aan uw reis naar een natuurlijke en holistische genezing met behulp van Ayurveda en Dravya Guna.

Als u geïnteresseerd bent in het verdiepen van uw kennis over Ayurveda en het integreren van Dravya Guna in uw leven, dan is onze 4-jarige HBO-opleiding Ayuryoga conform SNRO en Yoga Alliance International bij Ayuryoga Nederland de perfecte keuze. Deze opleiding leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) en biedt een unieke samensmelting van de complementaire zusterwetenschappen Ayurveda en yoga.

Tijdens de open dag kunt u kennismaken met onze docenten, studenten en het curriculum, evenals al uw vragen stellen over Dravya Guna en andere aspecten van de Ayurvedische levensstijl. Mis deze kans niet om uw leven te veranderen en schrijf u vandaag nog in voor de gratis open dag bij Ayuryoga Nederland.