Wil je omscholen of bijscholen? Vraag dan subsidie aan bij STAP

Dravya Guna – De Ayurveda Opleiding!

Dravyaguna is een integraal deel van het Ayurvedisch medicijnensysteem. Dravya verwijst naar delen van het universum en guna duidt op eigenschap. Iets wordt alleen Dravya genoemd als het sommige uitwerkingen heeft en sommige specifieke kenmerken.

Al 10 jaar

Erkende HBO Opleiding

Kleine klassen

Veel persoonlijk contact

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Dravya Guna; Free Your True Self, Transform Your Life

De studie van de Dravyaguna wordt op de volgende parameters gebaseerd:

  1. Dravya/ de substantie
  2. Guna/ het kenmerk
  3. Rasa/ de smaak
  4. Vipaka/ het effect na de digestie
  5. Virya/ de potentie
  6. Prabhava/ het speciale effect
  7. Deze worden als essentieel beschreven om te voldoen aan de selectie en formulering van Ayurvedische medicijnen. Ayurvedische formuleringen worden gebaseerd op medicinale planten, mineralen, dieren, gif of bron van de zee in moderne terminologie. Dravyaguna kan worden vergeleken met Materia Madica en farmacognosie (Farmacognosie is de studie naar geneesmiddelen van natuurlijke herkomst).

Guna (kenmerken)
De definitie is ‘de reden om te kiezen’, oftewel: de reden waarom we een bepaald soort voedsel, medicijn of welk materiaal dan ook kiezen, dat wordt Guna genoemd. Als iemand bijvoorbeeld af wil vallen, zal men scherpe en bittere kruiden/voedsel kiezen. Daarom zijn deze smaken de Guna die verantwoordelijk is voor de selectie van een bepaalde actie/ effect. Guna kan nooit bestaan zonder een drager van het materiaal. Guna parameter is een belangrijk onderwerp. Deze parameter vertegenwoordigt de specificatie van een kruid. Ayurveda heeft 41 kwaliteiten beschreven. Guna parameter vertegenwoordigt fysieke, chemische en fysiologische kwaliteiten van kruiden en voedsel.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?

Sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like)