Dravya Guna – De Ayurveda Opleiding!

Dravyaguna is een integraal deel van het Ayurvedisch medicijnensysteem. Dravya verwijst naar delen van het universum en guna duidt op eigenschap. Iets wordt alleen Dravya genoemd als het sommige uitwerkingen heeft en sommige specifieke kenmerken.

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Dravya Guna: De Ayurvedische Farmacologie

Dravya Guna: Ayurvedische Farmacologie voor Natuurlijke Genezing

Dravya Guna, het hart van de Ayurvedische farmacologie, is een uniek en krachtig systeem dat de genezende krachten van de natuur benut om uw gezondheid en welzijn te bevorderen. Ontdek nuttige, uiterst specifieke en unieke inzichten over Dravya Guna en ervaar de urgentie om de gratis open dag bij Ayuryoga Nederland te bezoeken.

Dravya Guna omvat de studie van medicinale planten, mineralen en dierlijke producten die worden gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het richt zich op het begrijpen van hun eigenschappen, werking en therapeutische toepassingen. Kennis van Dravya Guna kan u helpen bij het kiezen van de juiste remedies voor uw gezondheidsproblemen en het ondersteunen van uw algehele welzijn.

Dravya Guna classificeert geneeskrachtige stoffen op basis van hun eigenschappen (guna), werking (karma) en therapeutische werking (prabhava). Dit stelt beoefenaars in staat om specifieke remedies te selecteren die zijn afgestemd op de unieke behoeften van elk individu, rekening houdend met hun dosha’s en gezondheidstoestand. Het stelt u in staat om een persoonlijk en doeltreffend behandelplan op te stellen voor optimale genezing en preventie.

Dravya Guna onderscheidt zich van westerse farmacologie door zijn holistische benadering en het gebruik van natuurlijke ingrediënten. In plaats van zich te concentreren op geïsoleerde actieve bestanddelen, erkent Dravya Guna de synergie tussen de verschillende componenten van geneeskrachtige stoffen en hun effect op het lichaam en de geest als geheel. Deze benadering biedt een veilig en effectief alternatief voor synthetische medicijnen en ondersteunt een natuurlijke, evenwichtige genezing.

De gratis open dag bij Ayuryoga Nederland is de ideale gelegenheid om meer te weten te komen over Dravya Guna en hoe het kan bijdragen aan uw gezondheid en welzijn. Tijdens deze informatieve en inspirerende dag krijgt u inzicht in de basisprincipes van Dravya Guna en leert u hoe u deze kennis in uw dagelijkse leven kunt toepassen. Wacht niet langer en schrijf u nu in voor de open dag om te beginnen aan uw reis naar een natuurlijke en holistische genezing met behulp van Ayurveda en Dravya Guna.

Als u geïnteresseerd bent in het verdiepen van uw kennis over Ayurveda en het integreren van Dravya Guna in uw leven, dan is onze 4-jarige opleiding op HBO niveau Ayuryoga conform CPION en Yoga Alliance International bij Ayuryoga Nederland de perfecte keuze. Deze opleiding leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) en biedt een unieke samensmelting van de complementaire zusterwetenschappen Ayurveda en yoga.

Tijdens de open dag kunt u kennismaken met onze docenten, studenten en het curriculum, evenals al uw vragen stellen over Dravya Guna en andere aspecten van de Ayurvedische levensstijl. Mis deze kans niet om uw leven te veranderen en schrijf u vandaag nog in voor de gratis open dag bij Ayuryoga Nederland.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?