Wil je omscholen of bijscholen? Vraag dan subsidie aan bij STAP

Mala – De Ayurveda Opleiding!

Zijn afvalproducten die wij niet mogen belemmeren om ons lichaam te verlaten. Indien wij die tegenhouden kunnen er klachten ontstaan.

Al 10 jaar

Erkende HBO Opleiding

Kleine klassen

Veel persoonlijk contact

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Mala; Free Your True Self, Transform Your Life

Het mogelijke mechanisme achter de pathologie die veroorzaakt wordt door het onderdrukken van natuurlijke drang kunnen zijn:
– Slechte coördinatie van de neurospieren
– Herabsorptie van uitwerpselen
Neuromusculaire coördinatie is de fijne balans tussen het zenuwstelsel en het spiersysteem. Elke activiteit wordt nauwkeurig georkestreerd tussen die twee, zodat als een spier een vrijwillige actie als ademhalen, schrijven of slikken uitvoert of automatische beweging van spieren als in het hart, darmen etc. Als er een drang is om iets uit het lichaam te laten komen start de systeemactivatie met een viscerale zenuw# die deze zintuiglijke boodschap van dat orgaan naar het brein stuurt; in een juiste gecoördineerde reactie, bevelen de hersenen de spieren van dat orgaan om te relaxen en in zo’n manier te bewegen om dat wat eruit moet eruit te laten zodat de druk verminderen kan. Maar, als iemand die druk vasthoudt en de roep van de natuur negeert op dat moment kan er soms een slechte coördinatie van de neurospieren ontstaan. Zie voorbeeld casus van het kind dat lang zijn adem heeft ingehouden. Als dat vaker gebeurt zal de fijne balans tussen het zenuwstelsel en het spiersysteem verstoord raken. Die persoon kan dan niet goed meer kwijt wat hij kwijt zou willen en ontwikkelt stoornissen. Het meest voorkomende voorbeeld is de drang om te plassen. Wanneer men pas na lange tijd gaat plassen kan men een slechte coördinatie bemerken in de uitstoot van de urine. Herabsorptie van plas/stoelgang in de bloedstroom is ook mogelijk. Als het systeem iets wenst uit te stoten geeft het een natuurlijke drang op een specifieke tijd. Dan is het de hoogste tijd om dat uit het lichaam te verwijderen.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?

Sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like)