Wil je omscholen of bijscholen? Vraag dan subsidie aan bij STAP

Mala – De Ayurveda Opleiding!

Zijn afvalproducten die wij niet mogen belemmeren om ons lichaam te verlaten. Indien wij die tegenhouden kunnen er klachten ontstaan.

Al 10 jaar

Erkende HBO Opleiding

Kleine klassen

Veel persoonlijk contact

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Mala; Free Your True Self, Transform Your Life

Het mogelijke mechanisme achter de pathologie die veroorzaakt wordt door het onderdrukken van natuurlijke drang kunnen zijn:
– Slechte coördinatie van de neurospieren
– Herabsorptie van uitwerpselen
Neuromusculaire coördinatie is de fijne balans tussen het zenuwstelsel en het spiersysteem. Elke activiteit wordt nauwkeurig georkestreerd tussen die twee, zodat als een spier een vrijwillige actie als ademhalen, schrijven of slikken uitvoert of automatische beweging van spieren als in het hart, darmen etc. Als er een drang is om iets uit het lichaam te laten komen start de systeemactivatie met een viscerale zenuw# die deze zintuiglijke boodschap van dat orgaan naar het brein stuurt; in een juiste gecoördineerde reactie, bevelen de hersenen de spieren van dat orgaan om te relaxen en in zo’n manier te bewegen om dat wat eruit moet eruit te laten zodat de druk verminderen kan. Maar, als iemand die druk vasthoudt en de roep van de natuur negeert op dat moment kan er soms een slechte coördinatie van de neurospieren ontstaan. Zie voorbeeld casus van het kind dat lang zijn adem heeft ingehouden. Als dat vaker gebeurt zal de fijne balans tussen het zenuwstelsel en het spiersysteem verstoord raken. Die persoon kan dan niet goed meer kwijt wat hij kwijt zou willen en ontwikkelt stoornissen. Het meest voorkomende voorbeeld is de drang om te plassen. Wanneer men pas na lange tijd gaat plassen kan men een slechte coördinatie bemerken in de uitstoot van de urine. Herabsorptie van plas/stoelgang in de bloedstroom is ook mogelijk. Als het systeem iets wenst uit te stoten geeft het een natuurlijke drang op een specifieke tijd. Dan is het de hoogste tijd om dat uit het lichaam te verwijderen.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?

Sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like)

Mala in Ayurveda: Geheimen voor een Gezond Leven

Welkom bij Ayuryoga Nederland, waar we de kracht van Ayurveda en yoga combineren om een harmonieus en gezond leven te bevorderen. Als je nieuw bent in de wereld van Ayurveda, ben je op de juiste plek. In dit artikel onthullen we de geheimen van Mala, een essentieel concept in Ayurveda, en hoe het je leven kan verbeteren.

Mala, wat “onzuiverheden” betekent in het Sanskriet, speelt een cruciale rol in het Ayurvedische begrip van gezondheid en welzijn. Onze lichamen produceren voortdurend afvalstoffen als gevolg van normale fysiologische processen. Deze afvalstoffen, of Mala, moeten regelmatig worden geëlimineerd om een goede gezondheid te behouden. Wanneer Mala niet op de juiste wijze wordt afgevoerd, kan dit leiden tot een ophoping van gifstoffen en uiteindelijk tot ziekte.

Bij Ayuryoga Nederland begrijpen we het belang van het reguleren en elimineren van Mala en bieden we unieke en effectieve manieren om dit te bereiken. Onze 4-jarige HBO-opleiding Ayuryoga, geaccrediteerd door SNRO en Yoga Alliance International, leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T). Hier leer je hoe je zowel Ayurveda als yoga kunt toepassen om de eliminatie van Mala te bevorderen en een optimaal welzijn te bereiken.

We nodigen je uit om deel te nemen aan onze gratis open dag, waar je meer te weten komt over Mala en de voordelen die het begrijpen en reguleren ervan biedt. Tijdens deze open dag zul je:

  1. Een diepgaand inzicht krijgen in de rol van Mala in Ayurveda en hoe het je gezondheid beïnvloedt.
  2. Leren hoe je Ayurvedische principes en yogatechnieken kunt toepassen om Mala effectief te elimineren.
  3. Kennismaken met onze ervaren docenten en hun unieke benadering van Ayuryoga.
  4. Ervaren hoe onze opleiding je kan helpen een succesvolle Ayuryoga Therapist & Teacher te worden.

Mis deze kans niet om te leren hoe je Mala kunt beheersen en een gezonder, gelukkiger leven kunt leiden. Onze gratis open dag is een unieke kans om de wereld van Ayuryoga te verkennen en te ontdekken hoe deze oude wijsheid je leven kan transformeren.

Het beheersen van Mala is slechts één aspect van de uitgebreide kennis die je opdoet tijdens onze 4-jarige HBO-opleiding Ayuryoga. Als Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) zul je in staat zijn om anderen te begeleiden op hun pad naar een betere gezondheid en welzijn, en zo een zinvolle en bevredigende carrière op te bouwen.

De urgentie om je aan te melden voor onze gratis open dag kan niet worden overschat. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer nu je plek om te profiteren van deze unieke kans om meer te leren over Mala in Ayurveda en het pad naar een gezonder leven. Ayuryoga Nederland is een toonaangevend instituut op het gebied van Ayuryoga, en ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap van je leerproces.

In een wereld waar stress en ziekte steeds vaker voorkomen, biedt Ayuryoga Nederland de kennis en technieken om een verschil te maken in je eigen leven en dat van anderen. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan om deel uit te maken van onze groeiende gemeenschap van Ayuryoga-enthousiastelingen en professionals.

Ontdek de geheimen van Mala in Ayurveda en ervaar zelf hoe het beheersen van deze eeuwenoude kennis je leven kan transformeren.