Wil je omscholen of bijscholen? Vraag dan subsidie aan bij STAP

Dhatus – De Ayurveda Opleiding!

De lichaamsweefsels worden de dhatus genoemd we hebben er 7.

Al 10 jaar

Erkende HBO Opleiding

Kleine klassen

Veel persoonlijk contact

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Dhatus; Free Your True Self, Transform Your Life

De dhatus vormen een unieke bijdrage van Ayurveda. Het vertegenwoordigt alle menselijke weefsels. Ons lichaam wordt ondersteund en onderhouden door zeven Dhatus (basis weefsels). Dit aantal is symbolisch en vertegenwoordigt alleen belangrijke basisweefsels; alle weefsels en organen worden onder de paraplu Dhatu gerekend. Elke Dhatu bestaat of ontelbare eindeloze kleine cellen en vertegenwoordigen Stora’s, wat eenheden van structuur en functie zijn. Dosha en Dhatus hebben een belangrijke relatie met elkaar in gezondheid en ziekte. In het pathologisch proces van ziekte spelen deze beide een sleutelrol.

Definitie van Dhatu

“Dharayanti Vardhayanti iti Dhatawah” Zij bewaren en voeden het lichaam. De structurele componenten van het lichaam worden Dhatus genoemd. De Dhatus zijn significant in een speciale verwijzing dat het de zachte doelwitten zijn voor de aangetaste Dosha’s Vata, Pita en Kapha. We hebben eerder gezien in Syllabus 1 dat Tridosha ook in gezondheid Dhatu genoemd kan worden omdat deze ook het lichaam bewaren en de nuttigste fysiologische functies voor overleving leveren. De belangrijkste verschillen in Dosha en Dhatu zijn:

 

  • Dosha’s zijn een werkende zelfstandigheid en Dhatus zijn anatomische structuren
  • Dosha’s hebben de mogelijkheid aangetast te raken, Dhatus niet.
  • Dosha’s zijn de binnendringers en Dhatus zijn de zachte doelwitten
  • Een ziekteverwekkende factor zal altijd een Dosha aantasten en een Dhatu verzwakken
  • Dhatu is gastheer en Dosha is gast
No Dhatu Moderne term Functie Kwantiteit
1 Rasa Plasma en cellulaire vloeistoffen Voeding 9 Anjala/handvol
2 Rakta Bloedcellen Levensduur 8 Anjala
3 Mamsa Spierweefsel Laag om de botten 500 + 20
4 Meda Vetweefsel Smering 2 Anjali
5 Asthi Botten Ondersteuning Charaka 360, Sushruta 300
6 Majja Beenmerg Opvullen van de botten 1 Anjali
7 Shukra Testikel/ Baarmoeder Reproductie ½ Anjali

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?

Sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like)

Dhatus – Uitleg en Toepassingen van Ayurvedische Bouwstenen bij Ayur Yoga Nederland

In de Ayurveda filosofie worden de Dhatus beschouwd als de fundamentele bouwstenen van ons lichaam. De Dhatus zijn essentiële weefsels die ons lichaam voeden, onderhouden en ons gezond en vitaal houden. Bij Ayur Yoga Nederland zijn we gepassioneerd over het delen van deze eeuwenoude kennis over Ayurveda en Yoga, en willen we jou graag helpen om jouw gezondheid en welzijn te verbeteren door middel van deze principes.

Ayur Yoga Nederland is een opleidingsinstituut voor Ayurveda en Yoga, waar we studenten opleiden om Ayurvedische en Yogische principes in hun eigen leven te integreren en deze kennis door te geven aan anderen. We geloven dat Ayurveda en Yoga onmisbare instrumenten zijn voor het behouden van een gezonde en evenwichtige levensstijl en willen deze kennis graag delen met mensen die Ayurveda nog niet kennen.

Bij Ayur Yoga Nederland kun je leren over de Dhatus en hun toepassingen in de Ayurveda geneeskunde. Onze ervaren docenten en therapeuten delen hun kennis en expertise op het gebied van Ayurveda en Yoga, en bieden persoonlijke consulten en behandelingen om jouw gezondheid en welzijn te verbeteren.

Onze behandelingen zijn op maat gemaakt en gebaseerd op jouw individuele constitutie en gezondheidsbehoeften. We gebruiken een holistische aanpak om te kijken naar de totale persoon en niet alleen naar de symptomen van een bepaalde aandoening. Onze behandelingen kunnen bestaan uit Ayurvedische massages, voedingsadvies, yoga en meditatie, kruidensupplementen en andere natuurlijke remedies die zijn ontworpen om de Dhatus te voeden en in balans te brengen.

Als je geïnteresseerd bent in het leren over Dhatus en Ayurveda, of als je op zoek bent naar manieren om een gezonde en evenwichtige levensstijl te behouden, neem dan contact met ons op. Boek nu een kennismakingsgesprek bij Ayur Yoga Nederland en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het behouden van een gezond en vitaal leven met behulp van Ayurveda en Yoga.

Onze Ayurveda-opleidingen bieden diepgaande kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om Ayurvedische principes en technieken te integreren in jouw eigen leven en praktijk. We bieden zowel online als persoonlijke lessen en workshops, waarbij we de nadruk leggen op de praktische toepassing van Ayurveda in het dagelijks leven.

Onze docenten zijn ervaren en gepassioneerd over het delen van hun kennis en expertise op het gebied van Ayurveda en Yoga. Ze zijn toegewijd om jou te helpen bij het behalen van jouw persoonlijke en professionele doelen en bieden ondersteuning en begeleiding tijdens jouw studie en praktijk.

Naast onze opleidingen bieden we ook persoonlijke Ayurvedische consulten en behandelingen aan. Onze Ayurvedische therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van verschillende gezondheidsproblemen en werken met jou samen om een behandelplan op maat te maken dat past bij jouw individuele constitutie en gezondheidsbehoeften.

Bij Ayur Yoga Nederland geloven we dat Ayurveda en Yoga onmisbare instrumenten zijn voor een gezonde en evenwichtige levensstijl. Of je nu geïnteresseerd bent in het leren van Ayurveda voor persoonlijke groei en ontwikkeling, of om een professionele Ayurvedische therapeut te worden, wij zijn er om jou te ondersteunen en begeleiden op jouw reis.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze opleidingen, consulten en behandelingen. Bij Ayur Yoga Nederland zijn we toegewijd aan het delen van de eeuwenoude wijsheid van Ayurveda en Yoga en het helpen van mensen bij het behouden van een gezond en vitaal leven.