Panchakarma – De Ayurveda Opleiding!

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Panchakarma; Free Your True Self, Transform Your Life

Binnen de reguliere zorg wordt de diagnose gesteld aan de hand van:
ECG, EEG, TMT, X-ray, lipide profiel, coronaire angiography (zie MBK lesinformatie).
De Ayuveda beschouwt Problemen aan het circulatie en afweersysteem van dien aard dat zij het best door een specialist behandeld kunnen worden. Wel kunnen wij ondersteunend dan wel verlichtend te werk gaan of in samenwerking met een Ayurveda arts.
Hoofdlijn: Hridaya (vochtbalans), Rakta Prasadalanceren) (bloed reinigen) Dhatu behandeling, Srotoshodana (srota’s behandeling) Vatanulomana (Vata balanceren) Balya, Kapha Medoharachikitsa (vet ophoping behandelen), Medhya Rasayana (kruidendranken innemen)

Stap 1. Goed luisteren waar iemand last van heeft en welke behandelingen er reeds gaande zijn.

Stap 2. Wek geen valse verwachtingen, omdat Ayuryoga slechts hier ondersteunend of aanvullend te werk kan gaan afgestemd op behandelingen uit het reguliere geneeskundig circuit.

Stap 3. Beoordeel aan de hand van het verhaal in welke fase de mogelijke ziekte zich bevindt. Indien geheel aan het begin en er nog geen reguliere arts is bezocht kun je een verkennend praktijkonderzoek uitvoeren met als doel om te herkennen wat hier aan de hand is.

Stap 4. Behandeling door Ayurveda Practitioner/ arts.
– Pancha Karma
– Shanana
– Ayurveda supplementen
– Eenvoudige remedies

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?