Srotas – De Ayurveda Opleiding!

Het woord Srota / Srotas betekent letterlijk buis, opening of kanaal. Het woord komt van de zin: Su Sravanae dat betekent afscheiden, storten, druppelen of stromen. Srotas zijn Panchabhautik maar hebben de overheersing door Akasha /Ruimte Mahabhoota

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Srotas in Ayurveda: Het Pad naar Welzijn

Srotas in Ayurveda: Het Pad naar Welzijn

Welkom op de Srotas-pagina van Ayuryoga Nederland! Bent u nieuwsgierig naar Ayurveda en wilt u meer weten over het belang van Srotas in deze eeuwenoude wetenschap? Dan bent u hier aan het juiste adres. We leggen u graag uit wat Srotas zijn, hoe ze functioneren en hoe ze uw algehele welzijn beïnvloeden. Na het lezen van deze informatie kunt u een kennismakingsgesprek aanvragen voor persoonlijk advies en verdere inzichten.

Wat zijn Srotas?

In de Ayurveda staan Srotas bekend als de kanalen of wegen waardoor energie en voedingsstoffen in ons lichaam stromen. Ze zijn verantwoordelijk voor het transport van essentiële elementen zoals voedsel, water en zuurstof naar onze cellen en organen. Daarnaast spelen ze een cruciale rol bij het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen uit ons lichaam.

Er zijn dertien hoofdsrotas, die elk een specifieke functie vervullen. Deze omvatten onder meer het spijsverteringskanaal, het ademhalingssysteem, het circulatiesysteem en de voortplantingsorganen. Een goede gezondheid en welzijn zijn afhankelijk van het soepel functioneren van deze srotas.

Het belang van Srotas in Ayurveda

Volgens de Ayurveda zijn gezonde en goed functionerende srotas essentieel voor een optimale gezondheid en welzijn. Wanneer deze kanalen geblokkeerd of verstoord raken door ongezonde gewoonten, stress of vervuiling, kan dit leiden tot een disbalans in onze fysiologie en uiteindelijk tot ziekte.

Een van de belangrijkste doelen van Ayurveda is het herstellen van de balans in het lichaam door de srotas te zuiveren en te revitaliseren. Dit kan worden bereikt door middel van een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging, ontspanning en specifieke Ayurvedische behandelingen.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Bent u geïntrigeerd door het concept van srotas en wilt u weten hoe u uw eigen srotas kunt optimaliseren voor een betere gezondheid en welzijn? Ayuryoga Nederland biedt u graag de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek aan te vragen. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en zullen onze ervaren Ayurvedische specialisten u voorzien van persoonlijk advies en aanbevelingen voor een holistische benadering van uw gezondheid.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?