Ayurveda Basisprincipes – De Ayurveda Opleiding!

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Ayurveda Basisprincipes | Leer de holistische benadering van preventieve gezondheidszorg kennen

Welkom bij Ayuryoga Nederland, waar we je graag kennis laten maken met de basisprincipes van Ayurveda. In Ayurveda en Yoga wordt gesproken over het leiden van een productief leven. Dit houdt in dat je als individu streeft naar welvaart voor iedereen die vredelievend is, eerlijk, toegewijd aan zijn plichten, een goed geheugen heeft, zijn fouten niet herhaalt en anderen passende eer bewijst.

Het leven omvat meer dan alleen het hebben van een ideale mentale en fysieke gezondheid, gewoonten, zelfdiscipline en essentiële wereldse goederen. Ayurveda benadrukt ook het belang van goede fysieke kracht en psychische veerkracht. Sterker nog, Ayurveda heeft ook teksten over de gezondheid van diverse dierlijke en botanische levens om de mensen heen. Het belangrijkste doel van Ayurveda is om de gezondheid te behouden, zelfs boven het genezen van ziektes.

Dit concept vormt de basis van het preventieve medicijn Sadvritta, een belangrijk onderdeel van Ayurveda. Sadvritta leidt ons volgens de principes van gezond blijven door het volgen van een specifieke levensstijl, bestaande uit het eten van het juiste voedsel, juist gedrag tegenover de maatschappij en de juiste instelling om constructief en blij te zijn. Dit aspect kan goed in combinatie met de Yama’s en Nyama’s gelezen worden.

De Ayurvedische benadering is dus een holistische benadering van preventieve gezondheidszorg, waarbij de focus ligt op het behouden van gezondheid in plaats van alleen ziektes te genezen. Bij Ayuryoga Nederland geloven we sterk in deze benadering en daarom bieden we diverse cursussen en opleidingen aan die zich richten op het beoefenen en onderwijzen van Ayurveda en Yoga.

Wil je meer leren over de basisprincipes van Ayurveda en hoe deze kunnen bijdragen aan jouw algehele gezondheid en welzijn? Vraag dan nu een kennismakingsgesprek aan en ontdek wat Ayurveda en Yoga voor jou kunnen betekenen. Onze ervaren docenten staan klaar om je te begeleiden en te ondersteunen op jouw persoonlijke reis naar een gezonder en meer gebalanceerd leven.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?