Ayurveda Filosofie – De Ayurveda Opleiding!

Ayurveda kent drie doshas, waarvan Vata, Pitta en Kapha onze constitutie bij geboorte bepalen= Prakriti.

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Ayurveda Filosofie – Ontdek Jouw Persoonlijke Constitutie en de Drie Dosha’s

Ayurveda is niet zomaar een systeem van geneeskunde, maar ook een filosofie die al duizenden jaren oud is. Ayurveda streeft naar een holistische benadering van gezondheid en welzijn, waarbij het vinden van balans tussen lichaam en geest centraal staat. De Ayurveda filosofie kent drie dosha’s, waarvan Vata, Pitta en Kapha onze constitutie bij geboorte bepalen, ook wel bekend als Prakriti.

Onze persoonlijke constitutie is een combinatie van deze drie dosha’s, die elk verantwoordelijk zijn voor verschillende lichamelijke en mentale eigenschappen. Zo staat Vata voor beweging en creativiteit, Pitta voor warmte en spijsvertering en Kapha voor stabiliteit en rust. Iedereen heeft een unieke combinatie van deze dosha’s, wat bepalend is voor ons temperament, onze gezondheid en ons welzijn.

Het doel van Ayurveda is om deze dosha’s in balans te brengen, zodat we ons gezond en evenwichtig voelen. Dit gebeurt door middel van voeding, levensstijl en behandelingen die speciaal zijn afgestemd op onze persoonlijke constitutie. Het vinden van balans tussen de dosha’s is dus essentieel om gezond en gelukkig te blijven.

Als je bijvoorbeeld te veel Pitta hebt, kun je last krijgen van spijsverteringsproblemen, huidirritaties en ontstekingen. Door middel van specifieke voeding en levensstijlaanpassingen kun je de Pitta-dosha in balans brengen en deze klachten verminderen. Ayurveda streeft dus niet alleen naar het behandelen van klachten, maar ook naar het voorkomen ervan door middel van het vinden van balans tussen de dosha’s.

Het is belangrijk om te weten dat Ayurveda geen one-size-fits-all benadering heeft. Iedereen is uniek en heeft een persoonlijke constitutie die specifieke behandelingen en levensstijlaanpassingen vereist. Bij Ayur Yoga Nederland bieden we daarom persoonlijke consulten aan waarbij we jouw persoonlijke constitutie kunnen vaststellen en op basis daarvan een behandelplan op maat kunnen maken.

Ayurveda is een prachtige filosofie die zich richt op het vinden van balans tussen lichaam en geest, en waarbij de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha een belangrijke rol spelen. Door het vinden van balans tussen deze dosha’s kan je niet alleen lichamelijke klachten verminderen of voorkomen, maar ook je algehele welzijn verbeteren.

Bij Ayur Yoga Nederland helpen we je graag om meer te leren over de Ayurveda filosofie en hoe deze kan bijdragen aan jouw persoonlijke gezondheid en welzijn. Door middel van een persoonlijk consult kunnen we jouw constitutie vaststellen en op basis daarvan een op maat gemaakt behandelplan maken.

Maak kennis met Ayurveda en ontdek hoe deze eeuwenoude filosofie jou kan helpen om gezond en gelukkig te blijven. Boek nu een kennismakingsgesprek bij Ayur Yoga Nederland en ontdek wat Ayurveda voor jou kan betekenen.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?