Jaarprogramma Ayuryoga

Ayuryoga Nederland biedt ook een eenjarig programma aan; verschillende losse modules vormen één geheel. Je kunt deze losse modules ook onafhankelijk van elkaar volgen.

Is Ayurveda iets voor jou? Is yoga iets voor jou? Een mooie gelegenheid om dat uit te vinden tijdens het eenjarig programma!

Het eenjarige programma geeft je een oriëntatie op Ayuryoga waarin het verschil en de overeenkomsten tussen ayurveda en yoga duidelijk worden. Hoe vullen ze elkaar aan en wat kun je er in dagelijks leven mee. Yoga is veel meer dan houdingen (asana’s). Het gaat over het hele leven en daaraan voorbij. Je gaat ervaren wat yoga jou kan brengen, hoe je met yoga steeds meer bij jezelf kan komen en je Zelf kan leren kennen. Dit is een Zelfontwikkelingstraject waar de yogadocent je ter zijde staat.

Met dit jaarprogramma kun je in een jaar duidelijk krijgen waar jouw belangstelling ligt en waar je in door wilt gaan. Wanneer je het totale jaarprogramma hebt gevolgd, is het mogelijk om je voor het 2e jaar van de opleiding tot Ayuryoga T&T (Teacher & Therapeut) in te schrijven.

Wat doen we in het jaarprogramma

De onderwerpen die dat jaar aan de orde komen zijn onderverdeeld in twee hoofdthema’s:

Ayurveda – hiervoor behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Ayurvedische filosofie en achtergronden en de basis kenmerken van Vata, Pitta en Kapha
  • Ayurvedische voeding en leefstijl
  • Ayurveda massage en behandeltechnieken

Yoga – hierbij behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Yoga basiskennis en filosofie met onder andere de Yoga Sutra’s van Patanjali, de Himalaya traditie en yoga psychologie.
  • Ademhaling: bewustwording, oefeningen en technieken; Pranayama
  • Beweging en lichaamshouding – asana’s – vanuit de Himalaya traditie.
  • Concentratie en meditatietechnieken.
  • Emotionele stabiliteit; werken met de mind.

Voor wie is het jaarprogramma

Voor iedereen die zich wil verdiepen in Ayurveda en/of yoga.
De modules zijn ook geschikt voor na- en bijscholing van Ayurveda- en yogatherapeuten. Voor iedere module kan een certificaat worden afgegeven.

Rooster