Hrutucharya – De Ayurveda Opleiding!

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Hrutucharya: Ayurveda & Seizoensgebonden Zorg

Introductie tot Hrutucharya: Ayurveda & Seizoensgebonden Zorg

Ayurveda, de oude holistische geneeskunde, erkent het belang van het afstemmen op de veranderende seizoenen om een optimale gezondheid en welzijn te bevorderen. Hrutucharya verwijst naar de seizoensgebonden routines die zijn ontworpen om het lichaam en de geest in balans te brengen met de natuur. Laten we de kenmerken, voordelen en voordelen van Hrutucharya verkennen.

Hrutucharya bestaat uit aanbevelingen voor voeding, lichaamsbeweging en levensstijl die specifiek zijn afgestemd op elk seizoen, zoals:

 • Lente: Detoxificatie, lichte voeding en verkwikkende lichaamsbeweging om het lichaam te verjongen.
 • Zomer: Verkoelende voedingsmiddelen, rustige lichaamsbeweging en voldoende hydratatie om hitte-gerelateerde ongemakken te verminderen.
 • Herfst: Verwarming van voedingsmiddelen, matige lichaamsbeweging en een aardende routine om balans en stabiliteit te bevorderen.
 • Winter: Voedende, verwarmende maaltijden, zachte lichaamsbeweging en voldoende rust om het lichaam te ondersteunen tijdens de koudere maanden.

Het volgen van een Hrutucharya-routine biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Verhoogde immuniteit: Afstemmen op de seizoenen ondersteunt het immuunsysteem en helpt het lichaam weerstand te bieden tegen ziekten.
 • Betere spijsvertering: Het aanpassen van uw dieet aan de seizoenen bevordert een gezonde spijsvertering en voorkomt spijsverteringsproblemen.
 • Verminderde stress: Het eren van de natuurlijke cycli van de aarde helpt stress te verminderen en bevordert een gevoel van verbondenheid met de natuur.
 • Algehele welzijn: Seizoensgebonden zelfzorg ondersteunt uw fysieke, mentale en emotionele welzijn, wat leidt tot een verbeterde kwaliteit van leven.

Door het integreren van Hrutucharya in uw leven, kunt u genieten van de volgende voordelen:

 • Harmonie met de natuur: Leven in overeenstemming met de seizoenen bevordert een diepere verbinding met de natuur en helpt u zich meer in harmonie te voelen met uw omgeving.
 • Energie en vitaliteit: Door uw lichaam en geest af te stemmen op de natuurlijke ritmes van de aarde, kunt u genieten van een toename van energie en vitaliteit.
 • Aanpassingsvermogen: Het beoefenen van Hrutucharya helpt u zich gemakkelijker aan te passen aan veranderingen in het weer en de omgeving, wat leidt tot een grotere veerkracht en flexibiliteit.
 • Preventieve gezondheidszorg: Seizoensgebonden zelfzorg ondersteunt preventieve gezondheidszorg door het bevorderen van gezonde gewoonten en het aanpakken van eventuele onevenwichtigheden voordat ze tot grotere problemen leiden.

Bent u geïnteresseerd in het leren over Hrutucharya en het integreren van deze tijdloze wijsheid in uw leven? Bezoek dan onze gratis open dag bij Ayuryoga Nederland, waar u meer te weten komt over onze 4-jarige opleiding op HBO niveau Ayuryoga conform CPION en Yoga Alliance International. Deze opleiding leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) en is een unieke samensmelting van de complementaire zusterwetenschappen Ayurveda en yoga.

Tijdens de open dag krijgt u de kans om onze docenten en studenten te ontmoeten, uw vragen te stellen en een voorproefje te krijgen van wat u kunt verwachten van onze inspirerende en transformerende opleiding. Schrijf u vandaag nog in voor de gratis open dag en begin uw reis naar een gezonder, evenwichtiger leven met Hrutucharya en Ayuryoga Nederland.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?