Carla van Dijk

Carla is naast opleidingscoördinator ook docent Ayurveda en therapeutische vorming voor Ayuryoga Nederland. Vanaf 1970 heeft zij yoga beoefend. Zowel de filosofie als de beoefening van Hatha Yoga en daarnaast bewust omgaan met voeding en leefstijl loopt als een rode draad door haar leven.

Carla is gestart in 1975 als maatschappelijk werker in het speciaal onderwijs en in achterstandswijken. Vanaf 1975 tot op heden heeft zij diverse projecten en activiteiten ontwikkeld die van de grond af aan moesten worden opgebouwd. Dit is kenmerkend voor haar inzet en het volharden.

De Ayurveda studie is zij in 2000 gestart en vervolgens heeft zij snel daarna een succesvolle praktijk gestart voor Ayurveda geneeskunde die zij gedurende 15 jaar heeft gehad. In die periode heeft zij zich gespecialiseerd in de Pancha Karma behandelingen, die zij samen met een professioneel team in De Ashram te Loenen een aantal jaren heeft aangeboden.

In 2013 is zij gestart als onderwijscoördinator bij EISRA en heeft vanaf die periode de Ayurveda-opleiding naar het HBO Bachelor niveau ontwikkeld, waarvoor inmiddels een aantal accreditaties zijn afgegeven door SNRO en CPION. Als laatste accreditatie heeft de Ayuryoga-opleiding de HBO-erkenning ontvangen. Voor deze onderwijsactiviteiten heeft zij haar Onderwijsbevoegdheid behaald in 2016.

Sinds 2018 is zij voornamelijk onderwijscoördinator van de Ayuryoga-opleiding.