Ahara, Voeding – De Ayurveda Opleiding!

Tri-Upastambha:
-Aahaar/ voeding
-Nidra/ Slaap
-Brahmacharya/ onthouding

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Ahara: Ayurvedische Voedingsprincipes

Ahara: Ayurvedische Voedingsprincipes voor een Gezonder Leven

Ahara, de Ayurvedische benadering van voeding, is een uniek en krachtig concept dat u helpt uw optimale gezondheid en welzijn te bereiken. Ayurveda, een oude holistische geneeskunde, gaat verder dan alleen het tellen van calorieën en macronutriënten. In plaats daarvan biedt het een diepgaand inzicht in hoe verschillende voedingsmiddelen uw lichaam en geest beïnvloeden. Hieronder vindt u nuttige, uiterst specifieke en unieke inzichten over Ahara, evenals de urgentie om de gratis open dag bij Ayuryoga Nederland te bezoeken.

Ahara gaat over het kiezen van de juiste voedingsmiddelen en het aanpassen van uw dieet aan uw unieke lichaamstype of “dosha”. De drie dosha’s – Vata, Pitta en Kapha – zijn gebaseerd op de vijf elementen van de natuur: ether, lucht, vuur, water en aarde. Elk individu heeft een unieke combinatie van deze dosha’s, wat invloed heeft op hun fysieke, mentale en emotionele welzijn. Ahara leert u hoe u uw dieet kunt aanpassen om uw dosha’s in evenwicht te brengen en uw gezondheid te verbeteren.

Ayurveda benadrukt het belang van zes smaken – zoet, zuur, zout, bitter, scherp en samentrekkend – die elk unieke effecten hebben op de dosha’s. Door een evenwichtige combinatie van deze smaken in uw dagelijkse voeding op te nemen, kunt u uw dosha’s in evenwicht brengen en een gezonder leven leiden. Bovendien kan Ahara u helpen bij het identificeren van specifieke voedingsmiddelen en kruiden die heilzaam zijn voor uw unieke constitutie en die bijdragen aan uw algehele welzijn.

Ahara onderscheidt zich van andere voedingsbenaderingen door zijn holistische en gepersonaliseerde benadering. Het erkent dat elk individu uniek is en dat er geen one-size-fits-all oplossing is voor voeding. Door rekening te houden met uw unieke dosha’s en de invloed van voedsel op uw algehele gezondheid, helpt Ahara u een dieet te creëren dat specifiek is afgestemd op uw behoeften en levensstijl. Dit leidt tot een betere spijsvertering, meer energie, een verbeterde gemoedstoestand en een algeheel gevoel van welzijn.

De gratis open dag bij Ayuryoga Nederland is de perfecte gelegenheid om meer te weten te komen over Ahara en de Ayurvedische benadering van voeding. Tijdens deze informatieve en inspirerende dag krijgt u inzicht in hoe u Ahara in uw dagelijkse leven kunt integreren. Wacht niet langer en schrijf u nu in voor de open dag om te beginnen aan uw reis naar een gezonder, evenwichtiger en gelukkiger leven met de hulp van Ayurveda en Ahara.

Als u geïnteresseerd bent in het verdiepen van uw kennis over Ayurveda en het integreren van Ahara in uw leven, dan is onze 4-jarige opleiding op HBO niveau Ayuryoga conform CPION en Yoga Alliance International bij Ayuryoga Nederland de perfecte keuze. Deze opleiding leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) en biedt een unieke samensmelting van de complementaire zusterwetenschappen Ayurveda en yoga.

Tijdens de open dag kunt u kennismaken met onze docenten, studenten en het curriculum, evenals al uw vragen stellen over Ahara en andere aspecten van de Ayurvedische levensstijl. Mis deze kans niet om uw leven te veranderen en schrijf u vandaag nog in voor de gratis open dag bij Ayuryoga Nederland.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?