Wil je omscholen of bijscholen? Vraag dan subsidie aan bij STAP

Dinacharya – De Ayurveda Opleiding!

Al 10 jaar

Erkende HBO Opleiding

Kleine klassen

Veel persoonlijk contact

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Dinacharya; Free Your True Self, Transform Your Life

Ritucharya (levensstijl tijdens de seizoenen). Zes seizoenen
Een andere uniciteit van Ayurveda is `Een gedetailleerd aanpassingsprotocol` volgens de verschillende seizoenen, het hele jaar rond. Ayurveda gaat uit van zes seizoenen, die telkens twee maanden per jaar duren. Dit is een typische uitleg met een tropische geografie en zal niet in koude landen met een hevige sneeuwval van toepassing zijn. Maar het concept houdt vast, wat betreft het kunnen toepassen als universele waarde bij lokale condities, waar er meer of minder temperatuur of regen in bepaalde maanden van het jaar telkens terugkomen. Zelfs elke gegeven dag met 24 uur, heeft deeltjes van alle zes de seizoenen. Deze informatie over de aanpassingen aan de seizoenen is een belangrijk deel van het preventieve aspect van Ayurveda.

Het jaar volgens Ayurveda, wordt in twee Kaalas verdeeld:
1. Aadaan Kaala (Noorder Zonnewende)
2. Visarga Kaala (Zuider Zonnewende)

Deze scheiding is gemaakt volgens de positie van de zon. Aadaan betekent wegnemen en Visarga geven. In Aadaan Kaala zijn de zon en de wind sterk. De zon neem de kracht van de mensen weg en de koelende kwaliteiten van de aarde. Het is de enerverende periode. Kracht neemt af. In Visarga Kaala geeft de maan kracht aan de mensen. De maan is machtiger, de aarde wordt koeler door de wolken, regen en koude wind. Een jaar heeft zes ritus (seizoenen). Elke Ritu is twee maanden lang. Drie Ritus (een semester) vormt een Kaala.

De zes Ritus/ Seizoenen
De zes Ritus/ Seizoenen en hun kernmerken kunnen kort worden genoemd in het volgende overzicht:

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?

Sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like)