Dinacharya – De Ayurveda Opleiding!

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Dinacharya: Ayurvedische Dagelijkse Routine

Introductie tot Dinacharya: De Ayurvedische Dagelijkse Routine

Ayurveda, een duizenden jaren oude holistische geneeswijze, biedt een schat aan kennis en wijsheid om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Een van de belangrijkste aspecten van Ayurveda is Dinacharya – de dagelijkse routine die ons helpt om lichaam en geest in balans te brengen. Laten we dieper ingaan op de kenmerken, voordelen en voordelen van Dinacharya.

Dinacharya is een reeks van dagelijkse praktijken en rituelen die ontworpen zijn om het lichaam en de geest in harmonie te brengen met de natuurlijke cycli van de dag. Deze omvatten:

 1. Vroeg opstaan: Wakker worden voor zonsopgang, wanneer de omgeving het rustigst is, helpt het lichaam zich voor te bereiden op de dag.
 2. Reiniging: Het reinigen van het lichaam, inclusief de tong, mond en neus, bevordert een gevoel van frisheid en reinheid.
 3. Meditatie en ademhalingsoefeningen: Het beoefenen van meditatie en pranayama helpt de geest te kalmeren en de energie in het lichaam te verhogen.
 4. Lichaamsbeweging: Dagelijkse lichaamsbeweging, zoals yoga, versterkt het lichaam en bevordert flexibiliteit en balans.
 5. Gezonde voeding: Het eten van voedzame, verse maaltijden op regelmatige tijdstippen gedurende de dag ondersteunt de spijsvertering en de algehele gezondheid.

Het volgen van een Dinacharya-routine biedt tal van voordelen, waaronder:

 1. Verbeterde slaap: Een consistente dagelijkse routine bevordert een gezond slaappatroon en verbetert de slaapkwaliteit.
 2. Verhoogde energie: Door af te stemmen op de natuurlijke cycli van de dag, ervaart u een toename van energie en vitaliteit.
 3. Stressvermindering: Het beoefenen van meditatie en ademhalingsoefeningen helpt stress te verminderen en de geest tot rust te brengen.
 4. Betere spijsvertering: Regelmatige maaltijden en een gezond dieet ondersteunen de spijsvertering en bevorderen de opname van voedingsstoffen.

Door het integreren van Dinacharya in uw leven, kunt u genieten van de volgende voordelen:

 1. Algeheel welzijn: De dagelijkse praktijken van Dinacharya bevorderen een gevoel van welzijn en verbeteren uw algehele gezondheid en vitaliteit.
 2. Emotionele balans: Door bewust tijd te nemen voor zelfzorg, kunt u uw emotionele gezondheid verbeteren en een groter gevoel van balans ervaren.
 3. Versterkt immuunsysteem: Een gezond lichaam en een ontspannen geest helpen het immuunsysteem te versterken, waardoor u beter bestand bent tegen ziektes.
 4. Verhoogde focus en productiviteit: Het volgen van een gestructureerde dagelijkse routine zorgt voor een betere concentratie en verhoogt uw productiviteit op het werk en in uw persoonlijke leven.

Bent u klaar om de kracht van Dinacharya te ontdekken en uw leven te transformeren? Bezoek dan onze gratis open dag bij Ayuryoga Nederland, waar u meer te weten komt over onze 4-jarige opleiding op HBO niveau Ayuryoga conform CPION en Yoga Alliance International. Deze opleiding leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) en is een unieke samensmelting van de complementaire zusterwetenschappen Ayurveda en yoga.

Maak van deze gelegenheid gebruik om onze docenten en studenten te ontmoeten, uw vragen te stellen en een voorproefje te krijgen van wat u kunt verwachten van onze inspirerende en transformerende opleiding. Schrijf u vandaag nog in voor de gratis open dag en begin uw reis naar een gezonder, evenwichtiger leven met Dinacharya en Ayuryoga Nederland.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?