Ayurveda Geschiedenis – De Ayurveda Opleiding!

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Ayurveda Geschiedenis – Ontdek de Oorsprong van Ayurveda en Yoga

Als je denkt aan traditionele Indiase geneeswijzen, dan denk je al snel aan Ayurveda. Ayurveda is een van de oudste systemen van geneeskunde in de wereld en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire manier van leven en genezen. Maar waar komt Ayurveda eigenlijk vandaan en hoe is het ontstaan?

Ayurveda en Yoga zijn beiden ontstaan uit de Rig Veda, een van de oudste heilige geschriften uit India. Deze geschriften bevatten kennis over allerlei onderwerpen, waaronder gezondheid, rituelen, dieet, gedrag en sociale interacties. Het systeem van Ayurveda is geleidelijk aan ontstaan en opgenomen in de cultuur van het Indiase continent als een lifestyle.

Het doel van Ayurveda is om een gezond en gelukkig leven te leiden, en daarbij wordt rekening gehouden met zowel lichaam als geest. Dit gebeurt door het vinden van balans tussen de drie dosha’s: vata, pitta en kapha. Elk persoon heeft een unieke combinatie van deze dosha’s, die bepalend zijn voor iemands fysieke en mentale gesteldheid. Ayurveda streeft ernaar om de dosha’s in balans te brengen, bijvoorbeeld door middel van voeding, kruiden en levensstijl.

Ayurveda heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een systeem van geneeswijzen dat wijdverspreid is op het Indiase continent. Het wordt door veel mensen gezien als een alternatief voor de moderne geneeskunde, maar het wordt ook steeds meer erkend door wetenschappers en gezondheidsprofessionals wereldwijd.

Yoga daarentegen richt zich op spirituele ontwikkeling, verdieping en zelfrealisatie. Het gaat hierbij om het bereiken van innerlijke rust en vrede, en het vinden van een balans tussen lichaam en geest. Yoga is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een populaire vorm van beweging en meditatie, die wereldwijd wordt beoefend.

In de westerse wereld worden Ayurveda en Yoga vaak in combinatie aangeboden als een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Er zijn verschillende Ayurvedische behandelingen, zoals massage en kruidenbehandelingen, die worden gecombineerd met yoga en meditatie om een evenwichtige levensstijl te creëren.

Het is interessant om te zien hoe Ayurveda en Yoga door de eeuwen heen zijn ontwikkeld en opgenomen in de Indiase cultuur. Het zijn niet alleen systemen van geneeswijzen en spirituele ontwikkeling, maar ze zijn ook verweven met de dagelijkse levensstijl, rituelen en gedragingen van de mensen op het Indiase continent. Dit heeft geleid tot een diepgaande impact op de cultuur van het Indiase continent en heeft ervoor gezorgd dat Ayurveda en Yoga nog steeds relevant en populair zijn.

Als je meer wilt weten over Ayurveda en Yoga, dan kun je bij Ayur Yoga Nederland een kennismakingsgesprek boeken. Tijdens dit gesprek kunnen we je meer vertellen over de geschiedenis en de filosofie achter Ayurveda en Yoga, en hoe deze kunnen bijdragen aan een gezond en evenwichtig leven. We bieden ook verschillende behandelingen en lessen aan om je te helpen bij het vinden van jouw persoonlijke balans.

In de kern draait Ayurveda om het vinden van balans tussen lichaam en geest, terwijl Yoga zich richt op spirituele ontwikkeling en zelfrealisatie. Beide systemen zijn voortgekomen uit de Rig Veda en zijn geleidelijk aan ontwikkeld tot belangrijke onderdelen van de Indiase cultuur. Tegenwoordig worden Ayurveda en Yoga wereldwijd erkend als effectieve manieren om gezondheid en welzijn te bevorderen. Wil je meer weten over Ayurveda en Yoga, en wat deze oude praktijken voor jou kunnen betekenen? Boek dan nu een kennismakingsgesprek bij Ayur Yoga Nederland.

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?