De Yoga Opleiding!

De 4-jarige opleiding op HBO niveau Ayuryoga – conform CPION en Yoga Alliance International- leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) en is een samensmelting van de complementaire zusterwetenschappen Ayurveda en yoga.

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars

Ik wil enkel de Yoga Modules volgen

Het is ook mogelijk om enkel de Yoga Modules te volgen, na het succesvol behalen van deze modules ontvang je een certificaat van de afgeronde lessen.

Ik wil graag de complete HBO opleiding volgen

Als je de HBO volgt krijg je alle modules van alle leerlijnen, ook ontvang je dan een geaccrediteerd HBO diploma.

Naam(Vereist)

Naam(Vereist)

Alles te weten komen over Yoga? Ontdek het hier!

Binnen de opleiding hechten we veel waarde aan het 8 voudig pad van Patanjali. Dit wordt ook wel beschouwd als de 'vader' van Yoga en wordt de kennis omtrent ware aard en wezen van de mens nauwkeurig beschreven. Patanjali is ook nu nog populair binnen het yoga onderwijs.
Yoga wordt nogal eens ten onrechte gezien als een scholing voor diverse houdingen(asanas) Echter Yoga heeft ook een belangrijke basis in de Veda filosofie de Upanishads en Bhagavad Gita en andere klassieke teksten. In de opleiding leer je zowel het lichamelijk als geestelijk van yoga om daar een gehaal van te maken.
Yama’s zeggen iets over onze Levenswijze en hoe we die het best kunnen vormgeven: de Yama’s en Nyama ’s die ons helpen om dat pad van persoonlijke ontwikkeling te bewandelen.
In de Yoga volgen we het pad van Pajanjali dat bestaat uit acht opklimmende stappen/treden. Dat wil zeggen dat je een bepaalde ontwikkeling doormaakt / doorloopt volgens deze stappen die ook willekeurig kunnen plaatsvinden.
In de opleiding hou je een Persoonlijk dagboek bij om bij te houden waar je vorderingen plaatsvinden of wat je nog wilt uitzoeken.
Dit zijn de Yoga Houdingen: welke worden ingezet ter ondersteuning van ayurveda en leefstijl. Yoga beoefen je eerst los om vervolgens er een bepaalde functie of een doel aan te verbinden.
In onze yoga willen we een balans aanbrengen in een bepaalde onbalans van onze dosha’s. Bijvoorbeeld, Vata, die kenmerkend is voor onrust. Hier gaan we hem dus in balans brengen door vermindering-, rustgevend-, balanceren van bepaalde situaties
De Pitta is kenmerkend voor warmte en vuur. Afhankelijk waar het voor bestemd is gaan we Pitta verlagen dan wel Pitta verhogen, stimuleren.
Kapha is kenmerkend voor rust en passiviteit Afhankelijk weer waar je het voor nodig hebt ga je Kapha activeren of juist rustgevende asanas oefenen.
Ayuryoga besteed veel aandacht aan de adem technieken om op deze manier weer in balans te kunnen komen. Dit noemen we Pranayama
Een volledige ontspanning is wat we willen bereiken in Yoga. Het bereiken van de 3 pilaren van Yoga is hiervoor zeer geschikt.
Vanaf het eerste jaar wordt gewerkt aan de persoonlijke groei van de student.
De student leert de vaardigheid van het Begeleiden van cliënten bij Yogales en/of yoga therapie onder de knie te krijgen.
Voor het geven va n een yoga les zijn didactische vaardigheden vereist. In de opleiding besteden we hier aandacht aan.
Reflecteren op je eigen handelswijze is van belang. Een vaardigheid die iedere therapeut moet leren toepassen.

Literatuurlijst Yoga verplicht

Ayurveda and the Mind,...
(Leerjaar 3 en 4 verplicht)   ISBN: 978-0914955368
David Frawley
God
(Leerjaar 3 en 4 verplicht)     ISBN: 9780893890605  
Swami Veda Bharati
Mantra and Meditation
(Leerjaar 3 en 4 verplicht)     ISBN: 978-0893890742
Pandit Usharbudh Arya
Perennial Psychology of the...
(Leerjaar 3 en 4 verplicht)     ISBN: 978-0893890902
Swami Rama
Yoga and Ayurveda, Self-Healing...
(Leerjaar 3 en 4 verplicht)     ISBN: 978-0914955818
David Frawley
Yoga and Psychotherapy: The...
(Leerjaar 3 en 4 verplicht)     ISBN: 978-0893890360
Swami Rama
Yoga for your type
(Leerjaar 3 en 4 verplicht)     ISBN: 978-0910261302  
David Frawley

Docenten Yoga

Wendy Compeer
Yoga

Uta Bisseswar
Yoga

Carmen Lai
Yoga

Lesrooster Yoga

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?