De Therapeutische Vorming Opleiding!

De 4-jarige opleiding op HBO niveau Ayuryoga – conform CPION en Yoga Alliance International- leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) en is een samensmelting van de complementaire zusterwetenschappen Ayurveda en yoga.

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars

Ik wil enkel de Ayurveda Modules volgen

Het is ook mogelijk om enkel de Ayurveda Modules te volgen, na het succesvol behalen van deze modules ontvang je een certificaat van de afgeronde lessen.

Ik wil graag de complete HBO opleiding volgen

Als je de HBO volgt krijg je alle modules van alle leerlijnen, ook ontvang je dan een geaccrediteerd HBO diploma.

Naam(Vereist)

Naam(Vereist)

Alles te weten komen over Therapeutische Vorming?
Ontdek het hier!

De Ayurveda kent een aantal onderzoek modellen zoals een van de eerste het 3 voudig onderzoek model. We behandelen in deze les als eerste Ayurveda Onderzoek vaardigheden.
In deze les wordt dieper ingegaan op de onderzoeksvaardigheden a.h.v. het 8 voudig onderzoekmodel. Hierbij volgen we 8 onderdelen om een complete diagnose te kunne stellen.
Het meest populaire onderzoek middel in de Ayurveda is de “polsdiagnose”. Met de polsdiagnose doe je een uiterst effectieve diagnose stellen. Je kunt in de opleiding een uitgebreid cursus polsdiagnose volgen.
Onze geboorte constitutie is Prakruti. Dit houdt in dat je geboorte constitutie niet kan veranderen. De constitutie van dit moment is Vikruti. Bij het onderzoeken met een anmanese is dit van belang om te weten het is de basis van de onderzoek- methodiek
Door bepaalde informatie te achterhalen kunnen we ons verdiepen in hoe iemand zich voelt en waar een mogelijke onbalans is. Dit noemen we op Roga Pareeksha.
Op basis van diagnose wordt een behandel en yoga therapeutisch lesplan opgesteld. Met dit plan kun je iemand gericht helpen.
Yoga therapeutisch lesplan als onderdeel van totaal behandelplan. Hiermee maak je gericht yoga therapeutische oefeningen om de balans te herstellen.
Het is van belang dat je kiest voor een persoonlijke groei in je cursus of opleiding. Het is bijne een voorwaarde om je open te stellen voor Persoonlijke groei naar het therapeutschap en die van Yoga teacher.
Om gericht een advies te geven moet je eerst goed Observeren tijdens de yogalessen als bij cliënt contacten. Deze les gaat daar over.
Klinkt vanzelfsprekend maar een goed gesprek voeren is een kunst. Binnen de opleiding besteden we daar veel aandacht aan. Het is nl een voorwaarde om een cliënt goed te kunnen begeleiden. Gesprek- vaardigheden t.b.v cliëntgesprekken
Reflecteren is een voorwaarde in het vak van hulpverlener. Steeds weer terugkijken naar wat je zelf hebt ondernomen. En mogelijke verbeter punten benoemen.
Tijdens intervisie is het de bedoeling elkaar te ondersteunen bij het zoeken naar oplossingen en juist niet het aandragen van oplossingen.
Deze les is een onderdeel van de les MBK Circulatiestelsel. Hier wordt uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan naar mogelijk klachten op het gebied van: ademhaling, pijnlijke plekken in het lichaam, d.m.v. luisteren met stethoscoop en het bekloppen van het lichaam.

Praktijktraining

Literatuurlijst therapeutische vorming

Docenten Therapeutische Vorming

Carla van Dijk
Opleidingscoordinator

Tijdelijk de docent voor Therapeutische Vorming

Wij hebben een vacature voor Docent Therapeutische Vorming.
Voor meer informatie neem contact op via ayuryoga@ayuryoganederland.nl

Lesrooster Therapeutische Vorming

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?