Wil je omscholen of bijscholen? Vraag dan subsidie aan bij STAP

Mind – De Ayurveda Opleiding!

Al 10 jaar

Erkende HBO Opleiding

Kleine klassen

Veel persoonlijk contact

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Mind; Free Your True Self, Transform Your Life

Het uitwerken van het begrip “de Mind”, vanuit zowel de Ayuryoga als vanuit de Westerse Psychologie, waar de term de Geest in de Psychiatrie en geneeskunde wordt gebruikt, laat zien dat er vanuit beide opvattingen veel studie is gedaan en nog steeds wordt gedaan naar de Pathologie (ziekteleer) van de Mind en de geest. Hoewel de Ayurveda & Yoga nog steeds gebruik maken van de klassieke teksten, waarbij De Mind wordt beschreven, omdat ieder ziektebeeld is te herleiden naar de vaste uitgangspunten: de Doshas, Guna’s, essentiële energie zoals Tejas, Ojas en Prana, Antahkarana. Hier kunnen we stellen dat het benaderen vanuit de Mind een bredere beschrijving geeft van processen die in de geestestoestand van een mens plaatsvindt.

In de Westerse Psychologie en Psychiatrie heeft men ook te maken met de grondleggers van een bepaalde Psychologische/ Psychiatrische richting, die uiteenlopende opvattingen en interpretaties kunnen hebben. Ook zijn er soms maatschappelijk invalshoeken gekozen waardoor een bepaalde methode is ontwikkeld. Bijvoorbeeld Watzlawick is in de jaren 70 vaak toegepast met zijn communicatie opvattingen en waar Erikson en Berne met hun Transactionele Analyse de Psychiatrie op zijn kop hebben gezet. Binnen de Psychologie zijn er diverse scholen van waaruit een Psychotherapeut werkt zoals:
1. Biologische benadering
2. Psychodynamische benadering
3. Leer theoretische benadering
4. Humanistische benadering
5. Systeemtheoretische benadering

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?

Sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like)

Ayurveda en de Geest: Harmonie en Welzijn

Ayurveda en de Geest: Innerlijke Balans voor een Gelukkiger Leven

De Ayurvedische benadering van de geest biedt nuttige, uiterst specifieke en unieke inzichten om harmonie en welzijn te bereiken. Ervaar de urgentie om de gratis open dag bij Ayuryoga Nederland te bezoeken en leer hoe u innerlijke balans kunt bereiken.

Ayurveda erkent het belang van een gezonde geest voor ons algehele welzijn. Het biedt praktische en effectieve technieken om onze mentale en emotionele gezondheid te verbeteren, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en dieetadviezen. Deze benadering helpt bij het verminderen van stress, angst en depressie, en bevordert innerlijke vrede en geluk.

De Ayurvedische benadering van de geest houdt rekening met het unieke psychologische profiel van elk individu, gebaseerd op hun dominante dosha (Vata, Pitta of Kapha). Door specifieke praktijken en levensstijlkeuzes aan te passen aan uw unieke behoeften, kunt u de balans herstellen en uw mentale en emotionele welzijn optimaliseren.

In tegenstelling tot westerse benaderingen, die vaak gericht zijn op symptoombestrijding, richt Ayurveda zich op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van mentale en emotionele onevenwichtigheden. Het biedt een holistische benadering die de geest, het lichaam en de ziel in harmonie brengt, waardoor u een diepgaande en duurzame transformatie kunt ervaren.

De gratis open dag bij Ayuryoga Nederland is de perfecte gelegenheid om meer te weten te komen over de Ayurvedische benadering van de geest en de vele technieken die beschikbaar zijn om innerlijke balans te bereiken. Tijdens deze inspirerende en informatieve dag leert u de basisprincipes van Ayurveda en krijgt u praktische tips om uw mentale en emotionele welzijn te verbeteren.

Als u geïnteresseerd bent in het verdiepen van uw kennis over Ayurveda en het integreren van deze wijsheid in uw leven, dan is onze 4-jarige HBO-opleiding Ayuryoga conform SNRO en Yoga Alliance International bij Ayuryoga Nederland de perfecte keuze. Deze opleiding leidt op tot Ayuryoga Therapist & Teacher (AYT&T) en biedt een unieke samensmelting van de complementaire zusterwetenschappen Ayurveda en yoga.

Tijdens de open dag kunt u kennismaken met onze docenten, studenten en het curriculum, evenals al uw vragen stellen over de Ayurvedische benadering van de geest en andere aspecten van de Ayurvedische levensstijl. Mis deze kans niet om uw leven te veranderen en schrijf u vandaag nog in voor de gratis open dag bij Ayuryoga Nederland.

Of u nu een beginner bent of al bekend bent met Ayurveda, onze open dag zal u inspireren en motiveren om uw mentale en emotionele gezondheid naar een hoger niveau te tillen. Er is geen betere tijd dan nu om te beginnen aan uw reis naar innerlijke balans en welzijn.