Wil je omscholen of bijscholen? Vraag dan subsidie aan bij STAP

Mind – De Ayurveda Opleiding!

Al 10 jaar

Erkende HBO Opleiding

Kleine klassen

Veel persoonlijk contact

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars
FIND WHAT YOU LOVE

Alles over Mind; Free Your True Self, Transform Your Life

Het uitwerken van het begrip “de Mind”, vanuit zowel de Ayuryoga als vanuit de Westerse Psychologie, waar de term de Geest in de Psychiatrie en geneeskunde wordt gebruikt, laat zien dat er vanuit beide opvattingen veel studie is gedaan en nog steeds wordt gedaan naar de Pathologie (ziekteleer) van de Mind en de geest. Hoewel de Ayurveda & Yoga nog steeds gebruik maken van de klassieke teksten, waarbij De Mind wordt beschreven, omdat ieder ziektebeeld is te herleiden naar de vaste uitgangspunten: de Doshas, Guna’s, essentiële energie zoals Tejas, Ojas en Prana, Antahkarana. Hier kunnen we stellen dat het benaderen vanuit de Mind een bredere beschrijving geeft van processen die in de geestestoestand van een mens plaatsvindt.

In de Westerse Psychologie en Psychiatrie heeft men ook te maken met de grondleggers van een bepaalde Psychologische/ Psychiatrische richting, die uiteenlopende opvattingen en interpretaties kunnen hebben. Ook zijn er soms maatschappelijk invalshoeken gekozen waardoor een bepaalde methode is ontwikkeld. Bijvoorbeeld Watzlawick is in de jaren 70 vaak toegepast met zijn communicatie opvattingen en waar Erikson en Berne met hun Transactionele Analyse de Psychiatrie op zijn kop hebben gezet. Binnen de Psychologie zijn er diverse scholen van waaruit een Psychotherapeut werkt zoals:
1. Biologische benadering
2. Psychodynamische benadering
3. Leer theoretische benadering
4. Humanistische benadering
5. Systeemtheoretische benadering

Docenten Ayurveda

Shasvin Bhoelai
Ayurveda

Lesrooster Ayurveda

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?

Sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like)