Alles over Leerlijn onderzoek & scriptie begeleiding.

In de leerlijn onderzoek en scriptie doen studenten literatuuronderzoek naar Evidence, dus gaan zij bewijs verzamelen. Dit t.b.v. hun afstudeerscriptie om hun praktijk casus te toetsen en/of te onderbouwen aan/met wetenschappelijke literatuur.

Al 10 jaar

Erkende Opleiding op HBO niveau

Veel persoonlijk contact

Studiebegeleiding & intervisie

7 Docenten

Professionele Experts

Erkend Onderwijsinstituut

Erkend door Zorgverzekeraars

Scriptie begeleiding: Evidence Based Practise (EBP) en Practise Based Evidence (PBE)

Leerlijn onderzoek en scriptiebegeleiding (EBP)
Het integreren van wetenschappelijk bewijs toegepast in de expertise van de Ayuryoga behandelaar.
In de leerlijn onderzoek en scriptie doen studenten literatuuronderzoek naar Evidence, dus gaan zij bewijs verzamelen. Dit t.b.v. hun afstudeerscriptie om hun praktijk casus te toetsen en/of te onderbouwen aan/met wetenschappelijke literatuur.

Practice Based Evidence (PBE)

Evaluatie op behandelplannen

De student leert in de leerlijn onderzoek zowel EBP als ook PBE noodzakelijk zijn om de positie van de toekomstige therapeut en van de Ayurvedische en Yoga geneeswijze in onze moderne maatschappij te versterken, ook zijn deze vaak als eis gesteld door diverse zorgverzekeraars.

Evidence-based Practice Wetenschappelijk onderzoek (EBP) als bewijs van een bepaalde manier van werken, wordt in de lessen van Ayurveda toegepast. Ayurveda is een praktisch gerichte geneeskunde die door de tijd heen is getoetst en bijgesteld op basis van de toen geldende actualiteit. Als geneeskundig systeem werken wij binnen de opleiding met deze kennis in het onderzoeken en onderkennen van lichamelijke en/of geestelijke problemen/ klachten. De methodieken die wij toepassen zijn bewezen via literatuur en eigen onderzoekmethodieken en kunnen wij gedurende de opleiding evalueren op geschiktheid en toepasbaarheid.
1 dag oriëntatie les: Opzet onderzoek Evidence based & Practice evidence bij het schrijven van de afstudeerscriptie.
3 dagen scriptie begeleiding: Opzet en toepassen van onderzoek Evidence based & Practice evidence bij het schrijven van de afstudeerscriptie.

Literatuurlijst onderzoek

3e t/m 4e jaar

Evidence-based practice voor paramedici – S. Kuiper, ea, 3de druk 2012, Uitgeverij Lemma, Den Haag

  • Wat is onderzoek? Praktijkboek methoden en technieken voor het hoger beroepsonderwijs – N. Verhoeven, 5de druk 2013, Boom onderwijs,
  • Dit is Onderzoek, Handleiding voor kwantitatief en kwalitatief onderzoek – B. Baarda

Al opgenomen in de reader:

Koopmans, R., Benthem, P., & Offringa, M. (2008), De juiste vragen stellen, Inleiding in Evidence-Based Medicine
http://www.springerlink.com/index/Q221858340J3X362.pdf

Maarten Bode (2014), Ayurveda en Evidence Based Medicine, de kritiek voorbij
Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde

Dhruva, A., Hecht, F. M. ea. (2014), Correlating traditional Ayurvedic and modern medical perspectives on cancer: results of a qualitative study, Journal of Alternative and Complementary Medicine (New York, N.Y.), 20(5), 364–70. doi:10.1089/acm.2013.0259

Furst, D. E., Manohar, P. R. ea. (2011), Double-blind, randomized, controlled, pilot study comparing classic ayurvedic medicine, methotrexate, and their combination in rheumatoid arthritis, Journal of Clinical Rheumatology: Practical Reports on Rheumatic & Musculoskeletal Diseases, 17(4), 185–192. doi:10.1097/ RHU.0b013e31821c0310

Over Ayuryoga Nederland

Ayuryoga Nederland verzorgt opleidingen en cursussen voor iedereen die zich willen bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en yogawetenschap en deze in combinatie met elkaar als een Therapeutisch instrument willen inzetten. Je wordt opgeleid tot Ayuryoga therapeut en docent (Ayuryoga Therapist & Teacher | AYT&T).
INFORMATIE

Gratis Open Lesdag bijwonen?