Dafina Tanase

Dafina is docente onderzoek/scriptie en begeleid afstudeerders bij de opzet van hun onderzoek en de vormgeving van hun afstudeerscriptie.

Met Ayurveda maakte zij kennis tijdens de verdieping in de processen waardoor ziekte ontstaat en de mogelijkheden om deze te voorkomen. Na het afronden van haar vierjarige Ayurveda opleiding in Nederland en India heeft zij haar praktijk Ayurlana in Delft opgezet en verzorgd sindsdien consulten en behandelingen. De bijzondere voordelen van Yoga heeft zij eerst mogen ervaren tijdens  haar Ayurveda stage in India, gevolgd door een Vipassana meditatie retreat en de beoefening van Yoga in haar dagelijkse leven.

Voordat zij in aanraking kwam met de oosterse kennis was zij al ruim 10 jaar werkzaam aan de Technische Universiteit Delft als wetenschapper in de medische technologie. Zowel tijdens als ook na het behalen van haar PhD in 2003 heeft zij gewerkt aan de ontwikkeling van miniatuur medische apparaten (microsensoren) voor toepassing bij de interventionele radiologie (AMC Amsterdam), de darmchirurgie (Erasmus MC Rotterdam) en de intensieve zorg (Radboud ZH Nijmegen).

Vanuit haar modern wetenschappelijke achtergrond in combinatie met de diepgaande kennis uit Ayurveda en Yoga biedt zij studenten een begeleidingstraject aan om hun kennis met evidence-based onderzoek te verrijken en in de praktijk te leren toepassen.