Carmen Lai

Carmen is docent yoga bij Ayuryoga Nederland. Yoga biedt voor haar krachtige instrumenten voor het welbevinden en persoonlijke ontwikkeling. Zij is gepassioneerd om deze technieken te delen en vindt daarin creatieve wegen om mensen te ondersteunen bij het aanleren van deze technieken en ze in praktijk te brengen.

Carmen studeerde Electrotechniek in Italie en studeerde af aan de TU te Delft met als onderzoek onderwerp ‘Patroonherkenning toegepast op genetisch onderzoek naar kanker’. Tegelijkertijd was zij altijd al geïnteresseerd in meditatie. 20 jaar geleden begon ze dit regelmatig te beoefenen.

Later ontdekte zij yoga als een complete beoefening van lichaam en geest. Haar verlangen om dit te leren motiveerde haar om de yoga teacher training te volgen vanuit de Himalaya Traditie in Hondsdale (USA). Lesgeven is voor haar een natuurlijke manier van het delen. Sinds 2008 geeft Carmen les in de reguliere Hatha Yoga Traditie en meditatie. Haar yogabeoefening sterkt haar in het verlangen om menselijke patronen en haar interesse in genezing te begrijpen. Zijn het de gedragspatronen die leiden tot kwalen in ons welbevinden? Hoe kunnen mensen het best worden ondersteund in hun ontwikkeling en groei? En hoe kunnen zij de kracht vinden om hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun persoonlijk welbevinden? Yoga biedt voor haar krachtige instrumenten voor het welbevinden en persoonlijke ontwikkeling.